Jeg har fått en del spørsmål om denne sjokoladekaken laget av kikerter..så da får dere oppskriften her 🙂 Den smaker ikke kikerter, men blir litt som en formkake med sjokoladesmak. Veldig god med kesam og bær! 🙂 Og absolutt godkjent som sjokoladekake!
Ingredienser:
240 g kikerter (en pakke som veier 380 g blir til 240 g når man siler av alt vannet..så jeg brukte en pakke)
4 ss mager kesam (evt. vaniljekesam..jeg blandet litt..man tar det man har:)
3 ss sjokoladeprotein (Jeg bruker Chocolite sin, men her tar man det man har)
3 ss kakaopulver
2 ss mandelmel (evt. kokosmel eller hvetemel)
3 ss sukrin
10 dråper stevia sjokolade
1 ss bakepulver
2 egg
Fremgangsmåte:
Sil alt vannet av kikertene gjennom ett dørslag.
Ha de i en bolle sammen med kesam.
Mos med stavmikser til du får en purekonsistens.
Bland inn alt det tørre.
Rør inn eggene til slutt.
Rør godt til en jevn sjokoladerøre.
Hell i en smurt form.
Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. La den være litt myk i midten når du tar den ut..da blir den saftig 🙂
Skjær i biter og server med cottage cheese/kesam og fersk frukt/bær 🙂 Sunt alternativ til sjokoladekaken 🙂
Håper du får en super dag og en fantastisk uke! : ) < 3
Så deilig! Den MÅ jeg prøve 😀 Takk for tipset 🙂
Emilie: takk i lige måde 🙂
minverdensomungdom: 🙂
Vilken Härlig blogg du har 🙂 undrar om du har bloglovin???
Om du gillar inredning och mode kan du kolla in min blogg:)
Ha en skön vårdag
LOVE Maria från inredningsvis.se
(sverige)
maria at inredningsvis: tusen takk for det .) skal sjekke! Har dessverre ikke bloglovin:)