Sukkerfrie kransekakestenger og nydelige marsipankjeks

Hvis dere er like glad i kransekaker som meg så må dere prøve dere på disse! Smaker akkurat like godt som vanlige, men helt sukkerfrie! Nam!

For ikke å snakke om disse marsipankjeksene..som også minne om kransekaker..yummi 🙂

 

Ingredienser til sukkerfrie kransekakestenger (ca 15 stk):

250 g malte mandler (5 dl)

100 g skåldede malte mandler (2 dl)

1 dl sukrinmelis

3 ss sukrin

2 eggehviter

Mørk sjokolade (valgfritt)

 

Fremgangsmåte:

Mal mandlene i en blender.

Bland mandler med skall med mandler uten skall sammen med sukrin og sukrinmelis 🙂

Rør inn eggehvitene til slutt. Deigen skal være fast nok til å kunne forme.

Form til stenger og stek ved 175 grader i 10-12 minutter. De kjennes veldig bløte ut når de kommer ut av ovnen, men de stivner når de kommer over på rist. Ikke gjør feilen med å la de stå noen minutter ekstra. Det gjorde jeg første gang og da ble de steinharde. Dont do it! 🙂

Dypp endene i sjokolade om du vil…nyt seige kransekakestenger uten dårlig samvittighet 🙂

 

Ingredienser til marsipankjeks (ca. 20 stk):

4 dl finmalte mandler

2 dl sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

2 eggehviter

Mørk sjokolade (valgfritt)

 

Fremgangsmåte:

Finmal mandler og bland sammen med sukrinmelis og vaniljepulver i en bolle.

Rør inn eggehvitene…

Til deigen ser cirka sånn ut 🙂

Trill kuler og legg på bakepapirkledd brett.

Trykk dem flate med skje.

Evt. kan du trykke ut figurer..det kom jeg på etterpå..hadde sikkert vært kjempefint! 🙂 Next time!

Stek kjeksene ved 175 grader i 12 minutter. Drypp dem i smeltet sjokolade hvis du er en sjokolademoms 🙂 Nyt!

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg