Sukkerfrie kransekakestenger og nydelige marsipankjeks

Hvis dere er like glad i kransekaker som meg så må dere prøve dere på disse! Smaker akkurat like godt som vanlige, men helt sukkerfrie! Nam!

For ikke å snakke om disse marsipankjeksene..som også minne om kransekaker..yummi 🙂

 

Ingredienser til sukkerfrie kransekakestenger (ca 15 stk):

250 g malte mandler (5 dl)

100 g skåldede malte mandler (2 dl)

1 dl sukrinmelis

3 ss sukrin

2 eggehviter

Mørk sjokolade (valgfritt)

 

Fremgangsmåte:

Mal mandlene i en blender.

Bland mandler med skall med mandler uten skall sammen med sukrin og sukrinmelis 🙂

Rør inn eggehvitene til slutt. Deigen skal være fast nok til å kunne forme.

Form til stenger og stek ved 175 grader i 10-12 minutter. De kjennes veldig bløte ut når de kommer ut av ovnen, men de stivner når de kommer over på rist. Ikke gjør feilen med å la de stå noen minutter ekstra. Det gjorde jeg første gang og da ble de steinharde. Dont do it! 🙂

Dypp endene i sjokolade om du vil…nyt seige kransekakestenger uten dårlig samvittighet 🙂

 

Ingredienser til marsipankjeks (ca. 20 stk):

4 dl finmalte mandler

2 dl sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

2 eggehviter

Mørk sjokolade (valgfritt)

 

Fremgangsmåte:

Finmal mandler og bland sammen med sukrinmelis og vaniljepulver i en bolle.

Rør inn eggehvitene…

Til deigen ser cirka sånn ut 🙂

Trill kuler og legg på bakepapirkledd brett.

Trykk dem flate med skje.

Evt. kan du trykke ut figurer..det kom jeg på etterpå..hadde sikkert vært kjempefint! 🙂 Next time!

Stek kjeksene ved 175 grader i 12 minutter. Drypp dem i smeltet sjokolade hvis du er en sjokolademoms 🙂 Nyt!

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg