Hvis dere er like glad i kransekaker som meg så må dere prøve dere på disse! Smaker akkurat like godt som vanlige, men helt sukkerfrie! Nam!
For ikke å snakke om disse marsipankjeksene..som også minne om kransekaker..yummi 🙂
Ingredienser til sukkerfrie kransekakestenger (ca 15 stk):
250 g malte mandler (5 dl)
100 g skåldede malte mandler (2 dl)
1 dl sukrinmelis
3 ss sukrin
2 eggehviter
Mørk sjokolade (valgfritt)
Fremgangsmåte:
Mal mandlene i en blender.
Bland mandler med skall med mandler uten skall sammen med sukrin og sukrinmelis 🙂
Rør inn eggehvitene til slutt. Deigen skal være fast nok til å kunne forme.
Form til stenger og stek ved 175 grader i 10-12 minutter. De kjennes veldig bløte ut når de kommer ut av ovnen, men de stivner når de kommer over på rist. Ikke gjør feilen med å la de stå noen minutter ekstra. Det gjorde jeg første gang og da ble de steinharde. Dont do it! 🙂
Dypp endene i sjokolade om du vil…nyt seige kransekakestenger uten dårlig samvittighet 🙂
Ingredienser til marsipankjeks (ca. 20 stk):
4 dl finmalte mandler
2 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver
2 eggehviter
Mørk sjokolade (valgfritt)
Fremgangsmåte:
Finmal mandler og bland sammen med sukrinmelis og vaniljepulver i en bolle.
Rør inn eggehvitene…
Til deigen ser cirka sånn ut 🙂
Trill kuler og legg på bakepapirkledd brett.
Trykk dem flate med skje.
Evt. kan du trykke ut figurer..det kom jeg på etterpå..hadde sikkert vært kjempefint! 🙂 Next time!
Stek kjeksene ved 175 grader i 12 minutter. Drypp dem i smeltet sjokolade hvis du er en sjokolademoms 🙂 Nyt!
Så smart med sukkerfrie!:) Kan ikke se for meg at de smaker like godt men verdt å prøve:)
wa2wo.blogg.no: Utrolig nok så gjør de det! Prøv 🙂