Er du glad i sitronkake, men har lyst å gjøre den litt sunnere? Her kommer en liten mulighet for det 🙂 Jeg var tom for sukrinmelis når jeg laget min, så klarte ikke å dekke kaken så fint…det kan jo dere gjøre noe med 🙂
Ingredienser:
400 g usaltet smør
400 g sukrin
4 ts vaniljesukker (evt. 1 ts vaniljepulver)
8 egg
1 sitron
2 sitroner (eller appelsiner)
100 g mandelmel
300 g speltmel (eller jyttemel – glutenfritt)
2 ts bakepulver
100 g sukrinmelis
Saften av sitronene
400 g sukrinmelis og sitronsaften
Fremgangsmåte:
Rør tompemperert (ikke smeltet) smør, sukrin og vaniljesukker lett og luftig.
Tilsett ett egg om gangen. det kan være lurt med litt mel for å hindre at deigen skiller seg.
Vask sitronene og riv skallet.
Ha skallet i røren. Sikt på mel og bakepulver.
Hell røren i langpanne eller hjerteform.
Stek kaken ved 180 grader i 30 min.
Press saften av sitronene og bland med melis. Hell over kakebunnen mens den er varm. Stikk hull med en pinne så saften renner ned i kaken.
Glasser så kaken med melis rørt ut i sitronsaft. Når kaken er avkjølt bevares den i tett boks.
Pynt den litt før servering hvis du vil det…enjoy 🙂
NAAM!
ANNELI: 🙂 🙂
Å HERREGUD <3 Nam, dette fikk jeg veldig lyst på nå!! Tror jeg må skrive den ned i boken min, så den kan lages en dag jeg får tid:)
Håper du har hatt en fin fin dag skjønne deg <3
siljeeira: så bra..jeg er veldig glad i sitronkake så synes den ble ganske så god 🙂 Håper du også har hatt en super dag..nærmer seg helg! 🙂
Åh! Den såg supergod ut!!
Caroline: Ja den er ikke så verst 🙂