Saftig sitronkake

Er du glad i sitronkake, men har lyst å gjøre den litt sunnere? Her kommer en liten mulighet for det 🙂 Jeg var tom for sukrinmelis når jeg laget min, så klarte ikke å dekke kaken så fint…det kan jo dere gjøre noe med 🙂

 

Ingredienser:

400 g usaltet smør

400 g sukrin

4 ts vaniljesukker (evt. 1 ts vaniljepulver)

8 egg

1 sitron

2 sitroner (eller appelsiner)

100 g mandelmel

300 g speltmel (eller jyttemel – glutenfritt)

2 ts bakepulver

 

100 g sukrinmelis

Saften av sitronene

400 g sukrinmelis og sitronsaften

 

Fremgangsmåte: 

Rør tompemperert (ikke smeltet) smør, sukrin og vaniljesukker lett og luftig.

Tilsett ett egg om gangen. det kan være lurt med litt mel for å hindre at deigen skiller seg.

Vask sitronene og riv skallet.

Ha skallet i røren. Sikt på mel og bakepulver.

Hell røren i langpanne eller hjerteform.

Stek kaken ved 180 grader i 30 min.

Press saften av sitronene og bland med melis. Hell over kakebunnen mens den er varm. Stikk hull med en pinne så saften renner ned i kaken.

Glasser så kaken med melis rørt ut i sitronsaft. Når kaken er avkjølt bevares den i tett boks.

Pynt den litt før servering hvis du vil det…enjoy 🙂

 

 

6 kommentarer
    1. Å HERREGUD <3 Nam, dette fikk jeg veldig lyst på nå!! Tror jeg må skrive den ned i boken min, så den kan lages en dag jeg får tid:)
      Håper du har hatt en fin fin dag skjønne deg <3

    2. siljeeira: så bra..jeg er veldig glad i sitronkake så synes den ble ganske så god 🙂 Håper du også har hatt en super dag..nærmer seg helg! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg