Grovt brød med chevre

Fint brød som passer til supper og salater og andre retter der du gjerne ønsker litt ekstra smak 🙂

 

Ingredienser (1 brød):

100 g rugmel

100 g havremel

100 g mandelmel

50 g fullkornsmel

50 g sammalt hvete

50 g havregryn

50 g solsikkekjerner

1 pk tørrgjær

1/2 ts salt

1 ss tørket timian

1 ss tørket rosmarin

2 ss olivenolje

3 dl vann

120 g chevre

Tørket krydder

2 ss olivenolje

 

Fremgangsmåte:

Bland alle meltypene med havregryn og frø i en bolle. Rør det sammen.

Rør inn tørrgjær, krydder og salt.

Bland inn to skjeer med olje. Ha i varmt vann (cirka 40 grader..tørrgjær krever litt høyere temperatur enn fersk).

Elt til en fin deig og strø over litt mel. Hev i 45-60 minutter under plast/håndkle.

Trykk ut deigen på melet bakebord. Har du kjevle så ville jeg brukt det, sikkert tusen ganger enklere..og finere 🙂

Finn frem “fyllet”.

Del chevre i skiver, eller smuldre den om du klarer det.

Dekk den ene halvdelen av deigen med chevre. Strø på krydder og ha olje over.

Brett den andre delen over.

Form til et brød (gjerne litt tynnere enn mitt) og skjær noen snitt på toppen. Hev på lunt sted i 30 minutter. Pensle med vann, strø over litt urter og stek brødet ved 200 grader i cirka 30 minutter.

La det avkjøle litt før du skjærer det i skiver. Enjoy 🙂

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg