Fint brød som passer til supper og salater og andre retter der du gjerne ønsker litt ekstra smak 🙂
Ingredienser (1 brød):
100 g rugmel
100 g havremel
100 g mandelmel
50 g fullkornsmel
50 g sammalt hvete
50 g havregryn
50 g solsikkekjerner
1 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss tørket timian
1 ss tørket rosmarin
2 ss olivenolje
3 dl vann
120 g chevre
Tørket krydder
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Bland alle meltypene med havregryn og frø i en bolle. Rør det sammen.
Rør inn tørrgjær, krydder og salt.
Bland inn to skjeer med olje. Ha i varmt vann (cirka 40 grader..tørrgjær krever litt høyere temperatur enn fersk).
Elt til en fin deig og strø over litt mel. Hev i 45-60 minutter under plast/håndkle.
Trykk ut deigen på melet bakebord. Har du kjevle så ville jeg brukt det, sikkert tusen ganger enklere..og finere 🙂
Finn frem “fyllet”.
Del chevre i skiver, eller smuldre den om du klarer det.
Dekk den ene halvdelen av deigen med chevre. Strø på krydder og ha olje over.
Brett den andre delen over.
Form til et brød (gjerne litt tynnere enn mitt) og skjær noen snitt på toppen. Hev på lunt sted i 30 minutter. Pensle med vann, strø over litt urter og stek brødet ved 200 grader i cirka 30 minutter.
La det avkjøle litt før du skjærer det i skiver. Enjoy 🙂