Min egenkomponerte musli

 

Tenkte jeg kunne dele muslioppskriften min med dere på en tidlig tirsdagsmorgen 🙂 Jeg laget den før jul og har fremdeles litt igjen. Noe ble gitt i julegaver i små glass med sløyfer, mens noe har jeg spist med yoghurt og bær. Veldig godt, og ikke minst mye sunnere med hjemmelaget for du slipper alt sukkeret som ofte er på frokostblandinger du kjøper i butikken 🙂

Ingredienser (1 stor krukke full):

2 dl mandler

2 dl hasselnøtter

2 dl valnøtter

2 dl gresskarfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl kokosmasse

2 dl tørkede tranebær

6 ss sukrin

1 ts salt

1 dl oliven/rapsolje

2.5 dl vann

Sukrin og kardemomme til å strø over

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ønsket mengde nøtter.

Hakk dem grovt 🙂

Bland sammen de fire frøtypene.

Ha nøttene i frøene og bland til det ser sånn ut 🙂

Finn frem tørket tranebær og kokosmasse.

Bland alt godt.

Rør inn sukrin og salt.

Deretter olje og vann.

Fordel røren over to stekebrett med bakepapir.

Strø over sukrin og sett begge brettene inn i ovnen ved 175 grader. Det ene brettet skal nederst og det andre nest øverst i ovnen. La det stå 15 minutter før du tar dem ut, rører godt, strør over et lag med sukrin og kardemomme og bytter plass på brettene. La de stå i 15 nye minutter, ta dem ut, rør godt og strø over et lag sukrin, bytt plass og sett dem inn i 15 minutter til. Gjenta enda en gang ved å ta ut brettene, røre, strø over sukrin og kardemomme, bytt plass og sett dem tilbake i 15 minutt. Musliblandingen har da stekt i totalt 60 minutter og har annenhver gang blitt strødd med sukrin/sukrin+kardemomme.

La den avkjøle seg på brett minst en time før du har den over i en lufttett krukke.

Spis med skogsbæryoghurt og granateplekjerner. Nam! 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg