Denne oppskriften fikk jeg hos Renate, en av mine beste venninner, som er superflink på lavkarbo-kostholdet 🙂 Jeg har brukt kremost med kryddersmak i stedet for vanlig kremost og droppet mye søtning, kardemomme etc fordi jeg ville bruke dem som frokostvafler. Skal prøve meg på den søte varianten en annen dag 🙂 Vaflene ble overraskende gode, så dette må dere prøve! 🙂
Ingredienser (5 vaffelplater):
3 egg
1 ss sukrin
100 g Tine kremost krydder
1/2 ts bakepulver
2 ts johannesbrødkjernemel
2 ts fiberhusk
Fremgangsmåte:
Finn frem alle ingrediensene. Kremosten kan gjerne stå i romtemperatur en liten stund på forhånd så den blir litt mykere.
Begynn med å piske egg og sukrin til eggedosis.
Ha all kremosten i eggedosisen og pisk den forsiktig inn. Tilsett deretter bakepulver, johannesbrødkjernemel og fiberhusk og pisk lett.
Sett røren kjølig i 10-15 minutter.
Så fiberhusken får virke og den blir tykk 🙂
Sett på vaffeljernet og finn noe å smøre med. Jeg vet ikke om det er nødvendig, men jeg tok ikke sjansen så jeg brukte rapsoljesprayen med 1 kcal per dusj.
Ha en god klatt på vaffeljernet..det dere ser på bildet var i overkant mye. Jeg tok litt mindre på resten.
Ferdig stekte påleggsvafler 🙂 Hele røren inneholder 492 kcal, 24,6 g protein, 3,45 g karbohydrater og 42,15 g fett. Det blir veldig lite karbo per vaffel 🙂
Jeg serverte med spinat, kalkunpålegg, jalapenos ost, agurk og cherrytomater 🙂
nam:)
Det er kanskje mulig å lage pannekaker av samme røre. Om jeg lager røren litt tynnere….?
Linda Johnsen: Mote, shopping : 🙂
lineinspirasjon: ja det går sikkert fint line! hvertfall lapper..american pancake style 🙂