Speltlompepizza

Noen som har lyst på noe godt til middag i helgen? Speltlompepizza er alltid en sikker vinner hos meg 🙂 Speltlomper inneholder veldig lite kalorier og kan derfor fint brukes på diett. En lompe har 45 kalorier, og man blir mett på to pizzaer. Fredrik smakte det for første gang i går, og han var imponert over at noe som er så enkelt kunne smake så godt 🙂

Ingredienser (3 personer, 2 pizzaer hver):

6 speltlomper

400 g karbonadedeig

400 g hermetiske tomater (eller pizzasaus)

22 ss tomatpure (for fyldigere smak – kan sløyfes)

1 ss sukrin

Basilikum, timian, oregano og pepper

200 g fersk ananas

200 g rød paprika

150 g ost (jeg blandet cheddar, mozzarella og gouda)

Evt. pepperoni eller annet valgfritt tilbehør 🙂

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å steke karbonadedeigen i tørr panne. Ikke bruk smør eller olje, det er bare undøvendige ekstra kalorier. Krydre med pepper og tørkede urter.

Hell over hermetiske moste tomater (og evt. tomatpure) og ha på litt mer pepper og hermetiske urter + sukrin. Evt. har Del Mote en pizzasaus som er veldig god og som ikke er så verst på innholdet..den har jeg brukt et par ganger 🙂 Sett kjøttdeigblandingen til sides og la den få avkjøle seg litt. Hvis du tar den kok varm på lompene så har de en tendens til å bli litt bløte..og det vil man jo ikke 🙂

Kutt opp frukt/grønnsaker eller annet tilbehør du ønsker å ha på.

Sett ovnen på 225 grader. Legg speltlompene på bakepapirkledd brett og ha de inn i ovnen et par minutter for at de skal bli lett gylne. Da tåler de også varmere kjøttblanding.

Smør utover karbonadedeig- og sausblandingen.

Dryss over ost, og ha på ønsket fyll. Jeg hadde ananas og paprika i tillegg, mens Fredrik bare ville ha pepperoni.

Stek pizzaene ved 200 grader i underkant av 10 minutter, og du får en crispy herlig italiensk pizzabunn 🙂 Nam!! 🙂 Server med salat!

God helg! 🙂

4 kommentarer
    1. Takk for ein goe’ ide på pizza fronten… Gleda meg te’ å prøv’an!
      E’ mest spent på den der spelt lompo… Såg godt ut jaffall…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg