Old town of Dubai

Første dagen i Dubai besøkte vi “gamlebyen” i Deira og Bur Dubai. Den er nok ikke så veldig gammel, men jeg tror det må være de eldste områdene i Dubai. Det meste er jo ellers fra 2000-tallet. Etter råd fra reisebok dekket vi skuldre og knær, og det er jeg glad for. Det var ikke ett eneste menneske i shorts der.

Vi gikk en god runde der vi besøkte de ulike souqene (markedene) – kryddersouqen, gullsouqen, parfymesouqen og flere. Det var slitsomt og irriterende med “special price for you”, “no problem” og “how much you wanna give?” før du har sett på noe som helst, men allikevel en artig opplevelse man bør ha med seg når man er i Dubai. Dubai består av 60% indere, og det er godt representert i souqene. For å sitere en taxisjåfør: av 12 millioner mennesker, er det bare 800 000 som er arabere. De resterende 11,2 millionene er andre nasjonaliteter som jobber for araberene 🙂 Jeg tror ikke han var langt unna!

Når jeg sa at jeg var fra Norge så skulle de ha 100 dirham for 100 g oregano. Det er 170 kroner!!! Når jeg var fra Slovakia så betalte jeg 10 dirham for 100 g oregano, altså 17 kroner. Ti ganger billigere pris når jeg kom fra Slovakia. Så pass på det…dette er hva de tydeligvis tenker om Norge. Forøvrig så er de aller fleste veldig gode i engelsk her nede, og både skilter og matvarer er merket med engelsk tekst.

Sykt utvalg i godteri…men ingenting er som godteriet på Mix..:) Jeg har forøvrig holdt meg godtefri i 2014, får se hvor lenge jeg klarer det 🙂

Mamma kjøpte seg skjerf i souqen 🙂

Ler dere nå? Haha..jeg er klar for moskeen i Oman..der må man dekke til håret 🙂

Mamma kjøpte seg Fossil-klokke 🙂

Jeg kjøpte meg emiratisk kjole…svart med gulldetaljer på..kanskje jeg får brukt den i Oman 🙂

Arabere 🙂

De feirer sine 42 år som egen nasjon.

Etter turen rundt i souqene (der jeg forøvrig fikk tak i en knallgod hodepute til 35 kroner – de på hotellet var steiner) tok vi båt over creeken til andre siden. Dette var en trebåt, en såkalt dhow, der vi satt på en kasse tett i tett. Turen kostet 1 dirham (1,70 kroner) per person. Latterlig billig i denne bydelen! Fikk også 500g nøtter for 30 kroner og en jordbærkorg til under 10 kroner. Nesten som på Grønland 🙂

På den andre siden kom vi til Bastikia-kvartalet, en gammel festning, veldig fin 🙂

Sånn satt vi 🙂

Fredrik hopper over alt han finner…skulle gjerne hatt den spensten!

Vi avsluttet dagen på Burj Khalifa med fyrverkeri sammen med Svetlana og Nowar. En stor opplevelse å være i Dubai på nyttårsaften!

 

 

4 kommentarer
    1. Ahhh, mitt Deira. Du vet, autentiske-Line. Digger å gå rundt i lokale nabolag her på kveldstid, her er det ikke akkuart mye glitter & stas å spore. Du fikk nesten med bilde av hotellet mitt og, Radisson Blu Deira, de er under opp-pussing, billig å bo der nå, ellers bor jeg vanligvis enklere. Gleder meg til løpetur langs Deira Creek søndag om to uker. Side om side med Abdullah i kjortel og sandaler, nei, jeg tuller ikke, sånn er det…Jeg såklart i lang bukse (tights) med stor t-skjorte over rumpa, ingen former, takk!

    2. lineinspirasjon: Hei Line 🙂 Ja jeg må si at Deira er den delen av Dubai som er mest spesiell! Føler du deg alltid trygg når du er der alene på kveldstid? Det skal jo være et trygt land, men jeg føler allikevel at folk stirrer litt selv om du dekker deg til 🙂 Haha høres bra ut med joggetur med Abdullah! 🙂

    3. Nei, Lisa, Deira og Dubai er jo Kardemommeby sammenlignet med reisene mine til Sør Amerika og Afrika 🙂 Greit at noen glor litt, bare de ikke maser. Husk, jeg kler meg veldig konservativt i Dubai. Gjør alt jeg kan for å unngå oppmerksomhet…Det bør man og når en reiser alene, men det vet du endel om.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg