Forrige helg laget jeg chili con carne healthy way! Det var et eksperiment der jeg bare puttet oppi litt av hvert, men resultatet ble overraskende bra! Skal definitivt lages igjen 🙂
Ingredienser (4 personer +):
400 g karbonadedeig
2 gulrøtter
1 rød paprika
1-2 ss olivenolje
1 boks tomatpure (140 g)
2 dl vann
1 boks hermetiske tomater med oregano og basilikum
1 boks hermetiske tomater med chili
2 ss sukrin
Salt, pepper, paprikapulver, chilipulver, kajennepepper
1 boks kidneybønner (400 g)
1 boks vannkastanjer
Valgfri salat
Fremgangsmåte:
Start med å skrelle gulrøttene og dele de i små biter. Finhakk paprikaen. Stek karbonadedeigen i en ren teflonpanne uten noe olje/fett. Når den er ferdig har du i gulrøttene og paprikaen og 1-2 ss olivenolje. Rør godt og la det stå i 3 minutter. Ha deretter over en boks med tomatpure og 2 dl vann som du blander inn i kjøtt- og grønnsaksmiksen. La det få godgjøre seg i noen minutter. Ha blandingen over i en gryte (dersom stekepannen din er stor nok, eller du har en jerngryte så trenger du ikke bytte).
Ha over begge boksene med hermetisk tomat, tilsett sukrin og krydder. Jeg bruker mye pepper, lite salt, en del paprikapulver, chilipulver og kajennepepper og til og med litt tørkede urter. Smak deg frem her. La gryten småputre i ca. 20 minutter. Tilsett avrente kokte kidneybønner og la det putre 3 minutter til. Rett før servering rører du inn en boks vannkastanjer om du vil. dette gir gryten en skikkelig god og crispy edge 🙂
Server med valgfri salat, og eventuelt fullkornsris om du ønsker flere karbohydrater.
Håper dette har inspirert til en sunn og god middag for helgen 🙂 Bon appetit 🙂
Nam! Det ser virkelig godt ut 🙂 Eg elsker sterk mat!
Linda Marie Stuhaug: takk for det, det gjør jeg også! 🙂