Stablebrød med sitron og urter

I dag er det fredag, og da kommer jeg med en skikkelig usunn oppskrift! 🙂 Dette stablebrødet laget jeg i romjulen, men har liksom aldri somlet meg til å dele det med dere. Fantastisk godt, og veldig gøy måte å servere et brød på! Du lager det sånn at du ikke trenger å skjære i det, alle kan bare rive biter av brødet i forhold til hvor mye de vil ha. Supergodt til supper og salater! 🙂 

Du trenger:

600 g hvetemel (eller lyst speltmel)

1/2 pk tørrgjær

1 ts salt

2 ss olivenolje

1 egg

2 dl vann

2 dl melk (jeg brukte ekstra lett)

 

Fyll av:

50 g smeltet smør

1 neve friske urter (rosmarin)

2 never revet parmesan

2 never revet mozzarella

1 ts maldonsalt – flaksalt

Saften fra 1/2 sitron

Litt ekstra ost til toppen

 

Dette gjør du: 

Bland alle de tørre ingrediensene. Rør inn egget, og tilsett en varm blanding av melk og vann til slutt. Elt til du får en blank og smidig deig. Hev deigen ca. en time, til dobbel størrelse. Kjevle deigen til et rektangel på ca. 30×40 cm. Smør utover smeltet smør med en pensel, strø deretter over mozzarella og parmesan, krydder og salt. Skvis til slutt sitronsaft over hele leiven. Bruk et pizzahjul eller kniv og del opp i pizzastykker – jeg fikk 30 stykker. Legg disse i stabler oppå hverandre (se bildene under). Smør en brødform og legg stablene i formen. Trykk de litt ned og sammen slik at hele formen er fylt. Dekk med plast og hev brødet i ca. 30 min. Dryss litt ost over toppen før det går i ovnen. Stek på nederste rille ved 200 grader i 35-40 min. Følg med på slutten så brødet ikke blir brent på toppen – legg evt. et bakepapir over mot slutten av steketiden. Brødet er ferdig når du hører den hule lyden ved å banke på undersiden. Avkjøl på rist.

Jeg beklager litt dårlige bilder, glemte rett å slett å ta bilder når vi delte opp brødet – det var så godt! 🙂 Skal ta nye og legge inn neste gang jeg lager brødet 🙂 Ønsker alle sammen en god helg, håper det smaker 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg