Hei! og god fredag 🙂 I dag kommer oppskrift på en nydelig vegetarrett på bloggen! 🙂 Jeg var hos mamma på onsdag og vi prøvde å reskape en rett vi spiste i Cape Town som var helt nydelig! Det ble veldig godt her også 🙂
Du trenger (2 personer):
1 halloumi (250g)
1 stykke fetaost
1 pakke gulrøtter i forskjellige farger (kjøpt på Meny)
4-5 vanlige gulrøtter
1 stor pastinakk
En liten klatt smør
Litt matfløte
Salt og pepper
Salatblader – vi brukte de som er lilla og grønne
Hasselnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å skrelle gulrøttene og gi de et lite oppkok. Gjør det samme med pastinakken, men del den i lange skiver først. Kunne gjerne kokt alt sammen, men de lilla gulrøttene farger veldig av så da må du regne med rosa pastinakk 🙂 Hell av vannet, og ha grønnsakene på en stekepanne med litt olje og pepper.
Gulrotpure: skrell de vanlige gulrøttene og hakk de i små biter. Kok møre. Mos gulrøttene med stavmikser og bland inn en klatt smør og en dasj kremfløte. Smak til med salt og pepper.
Fetaost: her ville jeg bare skjært små stykker av fetaost og stekt de et lite minutt på hver side. Vi laget fetaostkrem der vi bandet 200 g fetaost med 2-3 ss creme fraiche, og det ble litt for bløtt syns jeg.
Rist hasselnøtter på tørr stekepanne lenge nok til at du kan gni skallet av 🙂
Det siste du gjør er å steke halloumi-ost i tørr panne. Full varme – et minutt per side. Denne må være varm! 🙂
Legg opp på tallerken. Start med gulrøttene – legg de fra midten og utover. Legg patinakken i mellom hver gulrot. Legg klatter av gulrotpure og fetaost i mellom gulrøtter og pastinakk og ha noen salatblader over midten. Legg til slutten halloumi innover mot midten, salatblader på toppen igjen, og avslutt med å drysse over de ristede hasselnøttene. Voila! 🙂
Håper det smaker! 🙂